diumenge, 27 de novembre de 2016

[CRÒNICA] PODI DE GALIMANY A LA 93a JEAN BOUIN

Diumenge 27 de novembre es va celebrar la tradicional Jean Bouin pel carrers de Montjuïc. Com cada any, la prova d’elit internacional contava amb la participació d’atletes de gran nivell que es disputarien la prova per un circuit d’uns 3.300 metres amb un desnivell important. Els homes realitzaren 3 voltes i les noies 2, completant així, 9.900 m i 6.600 m respectivament.

Galimany, ja atleta habitual en aquesta prova, sortia amb la intenció de repetir podi per 5è any consecutiu. Des d’inici, l’olímpica portuguesa Inés Monteiro, va imposar la seva llei, marxant amb el grup capdavanter de nois. Per darrera seu, es va formar un grup amb 5 atletes, amb l’etíop Dagmawit Kibru, campiona del món junior de cros; la internacional marroquí Salima Charki, atleta que ha estat sancionada per dopatge els anys 2008-2010; l’anglesa Jenny Spink, que acredita 2h34’ en marató; la barcelonina i olímpica Judit Pla (At. Bilbao Santutxu); i la vallenca Marta Galimany (FC Barcelona).

Primerament l’etíop Kibru intentà avantatjar a les seves rivals, però va ser Charki qui aconseguí escapar-se en segona posició. Les altres quatre atletes s’anaven intercanviant posicions al llarg del recorregut fins que va cedir l’atleta etíop. Al final de la pujada de la segona volta les posicions finals ja quedaren definides, enduent-se clarament la victòria la portuguesa Inés Monteiro amb un temps de 22’59”, per darrera Salima Charki amb 23’27, la tercera plaça fou per Judit Pla amb 23’36”, Jenny Spink amb 23’45” quedà 4a i la vallenca Marta Galimany 5a amb un temps de 23’52”, aconseguí la desitjada plaça de podi.

Per darrera, l’atleta de Banyoles, olímpica a Rio, Esther Guerrero (New Balance Team), fent una cursa de menys a més, aconseguí sobrepassar a l’etíop Kibru, emportant-se la 6a plaça amb un temps de 24’35”.

En el quadre masculí, la victòria fou per Yemane Haileselassie (30’24”), segon l’aragonès Toni Abadía (30’35”), tercer Titus Kipjumba Mbishei (30’37”), quart Jaouad Tougane (30’48”) i cinquè Marc Alcalà (FC Barcelona) (31’11”).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada