dissabte, 1 d’octubre de 2016

[CRÒNICA] MARATÓ PRIORAT

El passat dissabte dia 1 d'octubre es va portar a terme a la localitat de Falset la 3a edició de la ja consolidada i exitosa Marató del Priorat, una cursa que convida a tothom a gaudir dels seus productes gastronòmics, històrics i culturals durant tot el traçat de la cursa passant per diferentes cooperatives vinícoles de la comarca.

Jordina Peña i Joan Campanera ven ser els dos corredors vallencs que van participar a la prova reina, la marató del Priorat, amb un total de 103 participants, entre els quals figuraven corredors provinents de 12 països diferents, incloent Suècia, EUA i Mèxic. Per davant tenien 42km de corriols, trialeres i pistes forestals trencacames amb desnivells importants en alguns sectors i que posarien a prova les seves capacitats físiques i mentals per afrontar els +1500m de desnivell. A les 9 del matí, es donava el tret de sortida des de dins de l'edifici modernista de la Cooperativa Falset-Marçà. El recorregut duria als dos corredors per un total de 6 termes municipals: Falset, Bellmunt del Priorat, Gratallops, la Vilella Baixa, Torroja del Priorat i Porrera. Durant tots els 42km, Joan i Jordina van anar a un ritme continu i regular, parant només als avituallaments per hidratar-se i alimentar-se , afrontant així les hores de màxima calor amb les màximes garanties físiques, arribant a meta amb unes molt bones sensacions. Al final, Jordina Peña va quedar en una més que exitosa 37a posició i 5a en categoria femenina i Joan en 38a posició de la general en un temps de 5h09min.

Núria Roig i Maite Plana van ser les dos atletes vallenques que van participar a  la mitja marató del Priorat. Un recorregut de 21km i uns +700m de desnivell que les portaria a travessar 3 termes municipals: Falset, Bellmunt del Priorat i Gratallops. A les 9:30 es va donar inici a la prova sortint del mateix lloc que la marató i afrontant el desnivell i la calor, van arribar a meta en unes fantàstiques 110a i 20a fèmina i 111a posició i 21a fèmina respectivament d'un total de 372 participants i en 2h41min. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada