dimecres, 3 d’agost de 2016

[CRÒNICA] BUFF EPIC TRAIL

Aquest passat cap de setmana, a la localitat de Barruera dins el Parc Natural d’Aigüestortes, es va disputar el Campionat del món del Kilòmetre Vertical, Ultra, Marató i Mitja Marató de la Buff Epic Trail. Quatre diferents proves que ja començaven el divendres i fins el diumenge.

El divendres, es donava el tret de sortida de la prova del Kilòmetre Vertical, una cursa de curta distància cronometrada, amb sortida dels corredors i corredores cada 30 segons. de 2,8 kms però amb un desnivell positiu de 1.033 m. Amb sortida al poble de Barruera acabant a dalt del cim de la pala Sadoral. En aquesta edició de la Buff Epic Trail va reunir els millors corredors del món ja que era el Campionat del món 2016 d’aquesta disciplina. Molts corredors i seguidors s’hi van desplaçar i pujar fins el cim i durant tot el recorregut per animar, amb un gran ambient digne d’un mundial com aquest.

Corredorsvalls.cat hi va ser present amb el corredor Marc Toda que va participar en el KV, en el tram final de temporada i tot just el seu segon KV, però que va decidir competir-hi per gaudir, patir i aprendre en cada moment i així va ser, acabant molt satisfet i amb bones sensacions de cara als propers i la temporada vinent, amb un temps de 48’01’’ en 77a posició. El guanyador de la prova en categoria masculina va ser el Norueg Stian Angermund – Vik (Salomon Team) amb 34’16’’ i en categoria femenina la Francesa Christel Dewalle amb 39’ 35’’.

L’endemà, el dissabte, es va donar la sortida al campionat del món de Ultra, de 105kms amb uns 8000 m. de desnivell positiu i uns 8000 m. de desnivell negatiu que consistia en donar la volta al Parc Nacioanl d’Aigüestortes i el Llac de Sant Maurici. Amb sortida i arribada a Barruera amb un circuit atractiu, tècnic i exigent només apte pels atletes més valents i preparats en aquesta disciplina. El guanyador de la prova en categoria masculina va ser Luis Alberto Hernando amb 12h 53’ i en categoria femenina Caroline Chaverot amb 14h 41’.
També, es va donar la sortida però aquesta vegada des d’ Espot, el campionat del món de Marató, amb un recorregut molt tècnic i espectacular amb 3200 m. de desnivell positiu i un total de 6.400 m. de desnivell acumulat. El guanyador de la cursa en categoria masculina va ser Stian Angermund-Vik amb 3h 56’i en categoria femenina Maite Maiora amb 4h 42’.

Finalment el diumenge, es va fer la mitja marató, una espectacular cursa per la seva dificultat i amb pujades i baixes tècniques de vertigen, amb punts difícils com la cresta de 2kms. de distància entre d’altres amb un total de 500 corredors/es. Aquesta cursa, amb sortida i arribada a Barruera, començava en direcció a Erill la Vall durant els primers quilòmetres ràpids i a continuació ja  començava una pujada de casi 500m. de desnivell i realitzant múltiples esses per dins del bosc. Després ja s’obria dins el terreny de muntanya per damunt dels 2000 m. Fins arribar al pic i punt culminant de la cursa, amb 2.619 m. On les vistes eren realment impresionants i ja es podia observar tot el vall de Barrabés, de Boí, Sant Nicolau, etc..i pics tan emblemàtics com els Bessiberris, Aneto, entre d’altres, i com no, el cim de les Roies de Cardet on es disputava el KV.


En aquesta mitja marató, el Marc també hi va participar, fent així el divendres el KV i dos dies després la Mitja Marató. Una mica cansat de cames però amb ganes i il.lusió va prendre sortida fent una cursa molt conservadora i anant guanyant posicions mica en mica col.locant-se entre els 30 primers, a mesura que s’anava acostant el finals i amb les importants baixades tècniques després de l’ascens al cim i la cresta, en els últims 4 kms. Del recorregut va tenir algun problema físic amb rampes a les cames que el va obligar a alfuixar i recuperar una mica per poder creuar la línia de meta amb 3h 17’ en 51a posició. Cansat però satisfet del camp de setmana de competició i de viure aquesta gran experiència. El guanyador de la prova en categoria masculina va ser François Gonon amb 2h 10’ i en categoria femenina Yngvild Kaspersen.amb 2h 41’.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada