diumenge, 24 de juliol de 2016

[CRÒNICA] CAMPIONAT ESPANYA ABSOLUT

El passat cap de setmana 23 i 24 de juliol es va disputar a la ciutat asturiana de Gijón el Campionat d’Espanya Absolut d’atletisme.

Per cinquè any consecutiu, la vallenca Marta Galimany (FC Barcelona) era present en aquest campionat, havent aconseguit la marca mínima de participació a la proba del 5000 metres llisos unes setmanes abans, en el marc del campionat de Catalunya.

En l’edició d’aquest any dels 5000 metres llisos femenins es va caracteritzar per un gran nivell de participants. La prova es va disputar el diumenge a les 20.50h. A línia de sortida hi havia un total de 20 atletes, amb les millors atletes de fons estatals del moment. La cursa fou estranya, molt lenta en un inici i amb forts canvis de ritme a posterior. L’atleta d’orígen etíop Trihas Gebre (Bilbao atletismo) marxà en solitari a partir dels primers 800 m de cursa aconseguint la victòria de forma còmode amb un temps de 16’02”12. Darrera es formaren diversos grups perseguidors on, en el segon, si trobava còmode Galimany, envoltada d’atletes de talla internacional, com són Iris Fuentes-Pila (Bilbao atletisme), Judit Pla (Bilbao atletisme), Blanca Fernandez (Pielagos Inelecma), Rehima Serro (AD Marathon), Teresa Urbina (FCBarcelona) i Ana Vega (Pielagos Inelecma).

Galimany va anar aguantant el ritme alt i canviant del seu grup, mentre algunes atletes importants com Iris Fuentes-Pila, Rehima Serro i Teresa Urbina anaven abandonant la cursa. La valentia de la vallenca però, va fer que els últims 1200 metres es fessin molt durs, perdent bastants segons i allunyant-se de les places capdavanteres de la cursa. Finalment, Galimany entrà a meta en una meritòria 10a posició i un temps de 16’47”52. Un bon final per a una gran temporada, on la vallenca ha aconseguit marques personals en els 3000 metres llisos (9’35”), els 10 quilòmetres (33’34”) i la mitja marató (1h13’37”), i on l’atleta blaugrana ha aconseguit la primera internacionalitat absoluta de la seva carrera esportiva en disputar el campionat del món de mitja marató 2016 a Cardiff (Gran Bretanya) el passat mes de març, i on la vallenca va tenir un paper molt destacat, sent la millor de les atletes de la selecció espanyola, i la onzena millor de les atletes europees en creuar la línia d’arribada sota la pluja i el vent de l’hivern gal·lès.

L’atleta vallenca ha emparaulat ja la seva renovació amb el Futbol Club Barcelona per la pròxima temporada, només pendent dels últims serrells, havent establert ja amb el seu director tècnic els nous compromisos i objectius per la temporada 2016-2017, que es presenta apassionant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada