dijous, 30 de juny de 2016

[CRÒNICA] MARTA GALIMANY CAMPIONA DE CATALUNYA

Els passats 29 i 30 de juny es va celebrar el Campionat de Catalunya Absolut d’atletisme a l’estadi Joan Serrahima de Barcelona, amb la presència dels millors especialistes catalans de cada disciplina i obert a la participació, fora de campionat, d’atletes foranis. El dijous 30 de juny, el campionat se celebrava conjuntament amb el Meeting Internacional ciutat de Barcelona amb la presència d’atletes de primer nivell mundial com el tanquista francès Pascal Martinot Lagarde o molts dels atletes vinculats amb l’operació Rial de dopatge desenvolupada a Sabadell escassos dies abans. Aquest fet generà polèmica i mal estar entre atletes i entrenadors catalans.

Marta Galimany i el seu entrenador Jordi Toda, tot i no estar d’acord amb la participació dels atletes vinculats en la trama de dopatge, decidiren anar a disputar el campionat català per tal de defensar el títol de 5.000ml, no sense abans haver deixat ben clara la seva opinió al respecte en les xarxes socials.

Precisament, la cursa de 5.000mil fou una de les que més presència d’atletes estrangers hi participaren, entre elles, atletes del grup de Jama Aden de Sabadell. Tres atletes catalanes, juntament amb la peruana Zulema Arenas, decidiren agafar el seu propi ritme de cursa i no intentar seguir el ritme de les atletes internacionals que sortiren a ritme de record del món.

Les tres atletes catalanes que lluitaven per fer-se amb el títol català foren Bàrbara Ramon i Miriam Ortiz de l’Agrupació Atlètica de Catalunya i Marta Galimany del FCBarcelona. Miriam i la peruana Zulema marcaren un bon ritme inicial de 3’20” el quilòmetre, però a l’equador de la proba afluixaren aquest ritme, fou llavors quan Galimany les va rellevar per intentar mantenir el ritme i poc a poc anà marxant en solitari per fer-se, amb relativa comoditat, amb el títol català. La vallenca va parar el cronòmetre amb un temps de 16’34’90 que representa la millor marca de la temporada i segona millor marca personal. Així mateix, amb aquesta marca, Marta té assegurada la presència al campionat d’Espanya Absolut que se celebrarà els dies 23 i 24 de juliol a Gijón.

El podi català el completaren Miriam Ortiz (AAC) amb un temps de 16’44”61 i Bàrbara Ramon (AAC) amb un temps de 17’03”14.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada