dissabte, 18 de juny de 2016

[CRÒNICA] GALIMANY CAMPIONA D’ESPANYA AMB LA SELECCIÓ CATALANA

El passat dissabte 18 de juny es va celebrar el Campionat d'Espanya de Federacions Autonòmiques a Alcobendas, conegut tradicionalment com el Torneig de Federacions. La Federació Catalana s'ha proclamat campiona per sisè any consecutiu amb aquest format de competició que es va iniciar l'any 2011. Totes les edicions disputades amb aquest sistema de competició amb puntuació conjunta masculina i femenina les ha guanyat l'equip català.

La vallenca Marta Galimany, per cinquè any consecutiu, fou una de les integrants de l’equip. Aquest cop, fou la representant catalana a la prova dels 5000 metres llisos. La prova, amb 17 integrants, una per cada comunitat autònoma o federació, començà a les 11.30h. Galimany va estar ben posicionada durant tota la cursa entre les quatre primeres places i controlant en tot moment el cap de cursa, comandat per Elena Moreno (Cantabria) i Rehima Serro (Madrid). No fou fins a falta d’un quilòmetre quan les atletes Elena Moreno, Elena Loyo (País Basc) i Marta Galimany, marxaren en solitari en busca de la victòria, que s’adjudicà finalment Elena Moreno, en un ajustat esprint. Marta fou finalment tercera amb un temps de 16’55”34, aportant 15 punts a la selecció catalana i agafant avantatge sobre Madrid, que aconseguí 11 punts en aquesta proba. Madrid, any rere any és la comunitat que aspira a arravatar el campionat a Catalunya.

Finalment, l'equip català va dominar clarament aquesta competició aconseguint 619,5 punts, imposant-se amb una gran avantatge de 91,5 punts a la segona classificada, la Comunitat de Madrid amb 528 punts  i per més de cent punts a la tercera, Castilla y León amb 510,5 punts. Cal destacar que els atletes catalans van aconseguir 30 places de podi en les 42 proves disputades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada