divendres, 20 de maig de 2016

[CRÒNICA] MARC TODA DE CORREDORSVALLS.CAT AL KILÒMETRE VERTICAL DE ZEGAMA

Aquest passat cap de setmana es va disputar la ja famosa cursa Zegama –Aizkorri en la localitat de Zegama, al Pais Vasc. Una de les curses més importants del món que estroba dins el calendari de les Skyrunner World Series. Està formada per un Kilòmetre Vertical el divendres, un recorregut de 5’2 km on els 2 primers kms de recorregut són neutralitzats des del poble de Zegama sortint cada minut amb grups de quatre corredors, fins al tram cronometrat, que sería des de Arriaundi a Iraule de 3’2 kms amb un desnivell de positiu de 1015m. Ja el diumenge la marató de muntanya que transcorre per la localitat i pels seus voltants amb les seves impressionants muntanyes com la d’Aizkorri, Aketegi, Aitxuri, entre d’altres. El que fa que estigui denominada com de les més dures del món és per els dificultats climatològiques que es van trobant cada any, com ara el fred, vent, pluja i sobretot molt de fang amb un recorregut molt tècnic i exigent, on aquest any el seu guanyador novament va ser el Kilian Jornet.

Aquest any, com dèiem, el divendres es va celebrar el Kilòmetre Vertical en la seva segona edició, on novament va reunir els millors corredors del món, molts d’ells especialitzats en aquesta disciplina com Agustí Roc, Ferran Teixidó, Iban Murua, Oriol Cardona, Jan Margarit, entre molts d’altres. Un total de 200 corredors van participar en aquesta edició, molt poques places per moltes inscripcions que com cada anys’aconsegueixen per sorteig i milers es van quedar fora.

El nostre corredor Vallenc Marc Toda, de Corredorsvalls.cat, va tenir la sort de poder-hi participar sent també el seu primer Kilòmetre Vertical de la seva vida i una ocasió com aquesta no es podia deixar perdre. Així doncs, el Marc va sortir amb moltes ganes de viure aquesta gran i nova experiència i intentar gaudir-ho tot i sabent que seria una cursa molt dura. I així va ser, el Marc prenia la sortida a les 16:49h i fent una cursa conservadora per tal de poder acabar aquesta primera participació va finalitzar-la amb 53’ en la 82a posició satisfet havent gaudit de la cursa, la gent que animava i trobava en tot el recorregut, els amics i acompanyants i l’experiència en cada moment desitjant que mai s’acabés.

El guanyador de la prova en categoria masculina va ser Iban Murua, seguit d’Oriol Cardona i Agustí Roc. En categoria femenina la guanyadora va ser Maite Maiora, seguida de Vanesa Ortega i de Virginia Pérez.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada