dimarts, 19 d’abril de 2016

[CRÒNICA] CORREDORSVALLS.CAT PRESENTS A LA UTPM DEL CIRCUIT CAMP DE TARRAGONA


        El passat diumenge 17 d'abril, a la localitat de La Morera del Montsant, es va portar a terme la que seria la 3a prova puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya del Camp de Tarragona. La cursa Un Tomb Pel Montsant consistia en dos traçats diferents, un de 15km i +800m de desnivell i la de 23km i +1450m de desnivell, puntuable pel rànking del circuit.


         Jordina Peña i Joan Campanera, corredors del club Corredorsvalls.cat, van iniciar la sortida a les 9 del matí per recòrrer els 23km que, tal i com indica el nom de la prova, els duria per racons amagats de gran bellesa pel Parc Natural del Montsant, fent així un traçat circular per arribar de nou a La Morera de Montsant. Un traçat inicial molt rodador que permitia allargar el grup ja que, després de seguir un tram del GR 171 direcció a la Cartoixa d'Escaladei i havent passat l'Ermita de la Pietat, s'iniciava una primera forta pujada cap al Grau de l'Escletxa on, un a un, s'havia de passar literalment per l'interior d'una gran roca escardada. Seguidament es pujava fins a la Punta del Boter fins coronar el Cim de la Cogulla on donava pas una vertiginosa baixada pel Barranc de la Rovellosa fins arribar al costat mateix del Pantà de Margalef, lloc de gran bellesa i vegetació frondosa havent completat 11km dels 23 totals de la cursa. Allí va ser on s'iniciava la segona pujada forta on posaria a prova moltes de les cames dels corredors. Un tram de 5km i de +670m de desnivell pujant pel Barranc de la Tavena que els duria a tocar sostre a la Serra Major. Tot baixada fins arribar al Clot del Cirer i remuntar de nou cap amunt fins arribar novament a la Serra Major. A partir d'aquest punt el traçat va ser més amable amb les cames recorrent el Piló dels Senyalets que regalava unes fantàstiques vistes del Montsant arribant al Grau de la Grallera i baixada ràpida fins a La Morera de Montsant de nou.
Un recorregut exigent però fantàstic, on Jordina Peña va acabar 13a sènior femení en un temps de 3h 25' 50'' i Joan Campanera en 32a posició sènior masculí en 2h 58' 33''. En la cursa de 15 kms, també representació de Corredorsvalls.cat amb Jorge Falcato que va acabar 14é amb 1h 53’ 35’’.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada