dimarts, 1 de març de 2016

[CRÒNICA] MARC TODA AL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE RAQUETES DE NEU

Aquest passat cap de setmana es va disputar el Campionat de Catalunya de Raquetes de neu coincidint amb la tercera prova de la Copa a l’estació d’esquí d’ Err-Puigmal amb sortida des del seu refugi.
La cursa es va desenvolupat sota unes condicions excepcionals, degut a la forta nevada de la nit del dissabte, que es va prolongar fins el mateix migdia del diumenge durant i després de la cursa. A les 10 del matí, hora de la sortida de la cursa de Copa, el gruix acumulat ja era d’uns 35 centímetres aproximadament. La neu verge i les fortes ràfegues de vent van multiplicar l’esforç dels organitzadors i sobretot dels corredors que van haver d’obrir traça durant tot el recorregut. Aquest, va ser finalment de 10 quilòmetres i 550 metres de desnivell acumulat.
Corredorsvalls.cat hi va ser present novament amb el seu corredor Marc Toda, que tot i els dubtes de si es faria la cursa o no degut al mal temps i nevades anunciades, finalment s’hi desplaçà per participar en aquesta tercera prova, sabent que en aquesta ocasió novament es tractava d’una cursa molt llarga i dura sobretot per les condicions climatològiques que es trobarien i prova important dins el calendari de raquetes ja que es tractava del Campionat de Catalunya on molts dels atletes de nivell i de la selecció Catalana de raquetes i de muntanya hi serien presents per lluitar pel títol.

Tot i així, el Marc tenia clar que anava a fer la seva cursa i ja des de l’inici va sortir fort però alhora conservador amb el grup capdavanter de 7 corredors, aguantant fins bona part del recorregut, on la gran quantitat de neu verge, la poca i dificultosa traça oberta pels de davant i el gran desnivell positiu va fer que anés perdent alguna posició fins al final arribant en una bona 9a posició general masculina.
Moment de la cursa
 El guanyador en categoria masculina va ser Jordi Uró seguit de Just Sociats, els dos de la selecció catalana, que van lluitar fins al final decidint-se el campionat en els últims metres de la cursa. Tancant aquest podi, en tercera posició Eduard Hernández.
En categoria femenina la victòria va ser per Rosa Valls, també amb un final ajustat amb la segona classificada, Ragna Debats, les dues de la selecció catalana i finalment tancà el podi Laia Cuevas en la tercera posició.
La pròxima cita serà aquest diumenge a Guils-Fontanera on es disputarà la quarta prova de la Copa Catalana i l’Open Internacional Europeu, on si tot va bé, també hi tindrem el nostre atleta Marc Toda.


Moment abans de la sortida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada