dimecres, 23 de març de 2016

[CRÒNICA] CORREDORSVALLS.CAT A LA CURSA DE LA PORTELLA

El passat diumenge dia 20, es va dur a terme a l'Hospitalet de l'Infant, la segona prova puntuable pel circuit de curses de muntanya Camp de Tarragona: la cursa de La Portella. Una cursa que consistia en dues distàncies, una curta de 14,6km i +766mts i la de 23,5km i +1280mts.

En la cursa curta, Judit Solé, a les 9:30h i davant de la zona esportiva del Complex Aster, va iniciar el recorregut juntament amb els 133 participants més. La pluja torrencial de la nit passada no ho va posar gens fàcil tot i que el diumenge es va aixacar amb el cel net i amb un sol que durant la prova es convertiria en un factor a tenir present. Arribant al punt més alt a 584mts amb unes panoràmiques fantàstiques sobre el Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, es baixava ràpidament pel Coll del Puntal, una zona una mica tècnica fins arribar a meta.

Pel que fa a la cursa de 23,5km puntuable pel circuit de curses de muntanya, Jordina Peña i Joan Campanera van sortir a les 9:00h des del mateix lloc que la cursa curta juntament amb 290 corredors més. L'inici del recorregut era molt rodador i factible, ideal per allargar el grup abans de passar pel túnel que traspassa l'autopista per sota. Un cop passat aquest punt, la pujada era gradual fins arribar a un tram tècnic i incòmode per arribar a l'ermita. Seguidament es baixaven uns metres per asfalt per recuperar una mica però no per molta estona ja que allí mateix començava una de les parts noves del traçat d'aquest any. Pujada dura, tècnica i relliscosa direcció a la via ferrada Serres del Mestral, on cordes lligades a la roca ajudaven als corredors a caminar per parets inclinades on la concentració i prudència eren primordials. Després d'una lleugera baixada, s'iniciava una tercera pujada duríssima pel Canal del Corb fins el punt més alt del recorregut, "El Molló Puntaire" de 727mts, excel.lent punt per divisar el mar i la muntanya a la vegada. Un cop al punt més alt, no era moment de relaxar-se ni descansar, ja que la baixada, d'uns 10km, era molt tècnica, plena de pedres angulars mullades i enfangades pel pas dels altres participants. En el punt més baix, el terreny es tornava més planer, fent que es pogués còrrer a bon ritme per dins del barranc, un tram molt divertit però relliscós i enfangat que duria als corredors a un puja-baixa espectacular recorrent les dues últimes pujades exigents: la Muntanya del Torn a 152mts i de la Punta de la Rojales a 184mts, punts estratègics per contemplar molt bona part de la Costa Daurada, des del Delta de l'Ebre fins el Cap de Salou. Seguint el GR 92, pel costat de la platja, corrent per sorra tova, s'arribava per fi a meta.


Finalment, Judit Solé va completar el recorregut curt en 2h33' i en el llarg, Jordina Peña va completar els 23,5km en 3h46' i Joan Campanera en 2h57'.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada