dilluns, 15 de febrer de 2016

[CRÒNICA] MARTA GALIMANY SUBCAMPIONA DE CATALUNYA DE CROS

El passat diumenge 14 de febrer es va disputar el 96è Campionat de Catalunya Absolut de Cros a la ciutat de Girona, a l’excel·lent circuit de gespa natural de Les Ribes del Ter, on a part de disputar-se el campionat català, la prova també servia per a definir la seleccció per a formar part de l’equip català que participarà en el Campionat d’Espanya de Cros que se celebrarà a Calatayud el proper 13 de març. 

La cursa absoluta femenina, amb un recorregut de 10 km, sortí puntual a les 12h. Des d’un inici, la cursa fou comandada per Judit Pla (At Bilbao) i Marta Galimany (FC Barcelona), a les que se’ls hi va unir l’atleta anglesa resident a Girona, Jess Andrews (AA Palamós). Poc a poc, les tres atletes obriren distància amb el grup perseguidor format per Barbara Ramon, Mireia Guarner, Ouafaa Hamani i Miriam Ortiz (AA Catalunya), Paula Hritiuc i Ingrid Pino (FC Barcelona), Meritxell Soler (CA Manresa) i Elena Fonalleras (AA Palamós), entre altres.


En el grup capdavanter, la lluita fou constant per intentar despenjar alguna de les tres components, amb constants canvis de ritme, primer ho intentà Judit Pla, després Marta Galimany, i no va ser fins a la última volta, on un gran canvi de ritme de l’anglesa Jess Andrews va trencar el grup. L’anglesa fou superior a les catalanes, però la lluita pel campionat es desenvolupava entre Judit i Marta. Primer Marta aconseguí treure uns metres a Judit, però finalment fou aquesta qui va recuperar la segona posició i per tant la victòria del campionat Català. A pocs segons entrà la vallenca Marta Galimany, fent-se amb el subcampionat. La 
tercera catalana a línia de metà fou Mireia Guarner, que aconseguí imposar-se a la seva companya de club, Barbarà Ramon, que fou quarta.


Per Marta Galimany fou un resultat inesperat ja que aquesta temporada s’havia centrat en la mitja marató. Tot i així, s’endugué un nou podi català i la classificació directa per a la disputa del campionat estatal de cros a Calatayud com a membre de la selecció catalana absoluta de cros per quart any consecutiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada